Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. listopada 2014.

U Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi predavanje o “Postupanju sa ozlijeđenim i uginulim primjercima ptica grabljivica”

U Informativno edukativnom centru Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovačkoj Dubravi, u četvrtak, 9. listopada održano je edukativno predavanje "Postupanje sa ozlijeđenim i uginulim primjercima ptica grabljivica".

Nakon što je u ime organizatora sudionike pozdravila ravnateljica Javne ustanove Virovitičko podravske županije Tatjana Arnold Sabo, rad Udruge Sokolarski centar iz Dubrave kod Šibenika predstavila je predsjednica Udruge Alemka Škugor. Voditelj projekta Sokolarski centar Emilio Menđušić održao je predavanje o načinima stradavanja ptica grabljivica na području Republike Hrvatske, ali i u svijetu, te predstavio postupak kako postupati sa ozlijeđenim ili uginulim primjercima ptica grabljivica.

Predavanje je održano na hrvatskom i engleskom jeziku jer su uz predstavnike Javnih ustanova za zaštitu prirode kontinentalnog dijela RH i gradova i općina s područja Virovitičko-podravske županije, sudjelovali i djelatnici mađarskog Nacionalnog parka Dunav-Drava. (www.virovitica-nature.com)

[g-gallery gid="66378" random="0" watermark="0"]

Skip to content