Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. studenoga 2014.

Što se dogodilo u posljednjih godinu dana u Ministarstvu poljoprivrede? NIŠTA! Ne radi se dobro, poljoprivrednici još uvijek čekaju novac iz EU…

Načelnica sektora u Ministarstvu poljoprivrede Nada Trgovčević-Letica je u prošlogodišnjoj HTV emisiji Plodovi zemlje, od 27. listopada 2013, javnosti rekla kako će se natječaji u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. objaviti već do kraja 1. kvartala 2014. godine, te da IPARD natječaja više neće biti tijekom 2014. godine. .

Pogledajte izjavu Nade Trgovčević-Letica od prošle godine:

Što se na kraju realiziralo od obećanja? Niti do danas nisu spremni natječaji za investicijske mjere koje je načelnica još prošle godine najavila. Bez obzira na izjavu načelnice Trgovčević-Letica kako Ministarstvo neće više provoditi IPARD, u travnju 2014. provedeni su novi natječaji za mjere 101 i 103 IPARD programa, ali ovi natječaji, zbog svojih ograničenja, nisu mogli obuhvatiti sve zainteresirane korisnike za investicije s područja Republike Hrvatske.

Pogledajte izjavu Nade Trgovčević-Letica od 9. studenog:

Godinu dana kasnije, ista načelnica sektora ponovo najavljuje natječaje kao da smo još u 2013. godini i tvrdi da nismo izgubili cijelu godinu. Izgubili smo ne jednu, nego dvije godine. I tko zna koliko će još naši poljoprivrednici izgubiti dok čekaju da Ministarstvo poljoprivrede počne raditi svoj posao. Mnogobrojni hrvatski poljoprivrednici i poduzetnici u ruralnim područjima tako već drugu godinu čekaju na mogućnost prijave projekata kojima bi podigli razinu svoje konkurentnosti, a s druge strane njihove kolege u EU koriste te mogućnosti kroz svoje ruralne mjere koje imaju na raspolaganju od strane svojih ministarstava. (www.vpz.hr)

Skip to content