Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. prosinca 2014.

Projekt “Vinske priče”, koji se provodio na području Virovitičko-podravske županije, u izboru je za najuspješniji lokalni EU projekt u RH 2012.-2014.

Projekt Vinske priče (HU-CRO Wine stories) jedan je od tri projekta koji su se provodili na području Virovitičko-podravske županije i nalazi se u izboru za najuspješniji lokalni EU projekt

Po uzoru na prošlogodišnji izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH, koji je pobudio veliki interes javnosti, na web stranici strukturnih i investicijskih fondova i ove godine je pokrenut Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012.-2014. u cilju daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima. Primjerima ovih uspješnih projekata želi se istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Projekti su nominirani od strane regionalnih razvojnih agencija (regionalnih koordinatora), a pokrivaju brojna područja: poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, turizam, zaštitu okoliša, socijalnu uključenost i zapošljavanje te poljoprivredu i zastupljeni su na području cijele Hrvatske, od istočne Slavonije i Zagreba, do Istre i Dalmacije. O tome kakva je korist ostvarena od samog projekta za razvoj određenog područja, možete pročitati klikom na naslovnicu pojedinog projekta.

Razvojna agencija VIDRA, kao regionalni koordinator Virovitičko-podravske županije, nominirala je projekt VINSKE PRIČE (HU-CRO Wine stories), čiji je nositelj Grad Orahovica, a projektni partneri Grad Villany, Grad Ilok te sama VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Projekt Mađarsko-hrvatske vinske priče povezao je tri vinske regije – Orahovicu, Ilok i Villany koje su još u prošlosti povezane Iločkim vitezovima. Bit i poveznica ovog projekta  i gradova je, osim sličnog podneblja i povijesti, i zajednička vizija vinskog turizma u pograničnoj regiji, kao i želja da međusobna razmjena iskustava putem ovog projekta doprinese promidžbi turizma, kulture i tradicije ovih krajeva. Cilj projekta bio je jačanje turističkog potencijala te razmjena iskustava.

Ovo nije jedini projekt sa područja Virovitičko-podravske županije koji se nalazi u izboru za najuspješniji lokalni EU projekt u RH 2012.-2014., tu je i projekt Povezani cvijećem čiji je nositelj Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, a partner Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače. I Državni ured za zaštitu i spašavanje, Područni ured Virovitica bio je sudionik na projektu koji se nalazi u ovom izboru. Radi se o projektu DRAVIS 2 (Dalji razvoj i širenje planova za složeni informacijski sustav za upravljanje katastrofama duž rijeke Drave).

Sudjelujte i vi u promoviranju uspješnih lokalnih EU projekata i usput se informirajte o tome što je sve moguće financirati sredstvima Europske unije. Možda vam ovi uspješni primjeri pomognu da i sami dobijete ideju za projekt i da je prijavite za sredstva iz europskih fondova. (www.ravidra.hr)

Link za glasanje: www.strukturnifondovi.hr

www.facebook.com

Skip to content