Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. veljače 2015.

Virovitičko-podravska županija predstavljena na sajmu Destinations u Londonu

Na turističkom sajmu „Destinations: The Holiday & Travel Show“ koji se od 29. siječnja do 1. veljače održao u Londonu, turističke sadržaje i ponudu Slavonije po prvi puta predstavile su Turističke zajednice županija Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske. Nastup klastera Slavonija u 75% iznosu sufinancira Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, a realiziran je u suradnji s TZ županija Ličko – senjske, Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske.

Na sajmu je izlagalo preko 300 izlagača od čega preko 70 turističkih ureda, a posjetilo ih je oko 37 000 posjetitelja. Sajam je namijenjen publici koja planira svoja putovanja, a odredište bira prema interesima i sadržajima. Slavonija se predstavila enogastronomskom ponudom, riječnim krstarenjima Dunavom, biciklizmom te boravkom u prirodi. Prema riječima direktorice Turističke zajednice Martine Jakelić većina posjetitelja zainteresirala se za sadržaje koje nudi Park prirode Papuk, čiji se biser “Jankovac” nalazi na području Virovitičko-podravske županije.

Posjetitelji su se zanimali za kulturno - povijesne sadržaje, ali i za niz praktičnih informacija kao što su mogućnosti dolaska, javni prijevoz, sigurnost te cijene. Hrvatska je iznimno zanimljiva i atraktivna destinacija koju su spremni istraživati i oni koji su je već posjetili. O tome možda najbolje govori izjava jedne naše posjetiteljice:“Bila sam u 50 zemalja svijeta, ali Hrvatska je najljepša.“ (foto: Facebook)

[g-gallery gid="76702" random="0" watermark="0"]

Skip to content