Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. travnja 2015.

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije prijavio 9 projekata na prvi natječaj INTERREG Central Europe

Za prvi natječaj Interrega, Poduzetnički inkubator Virovitičko- podravske županije d.o.o. je u suradnji s inozemnim partnerima prijavio projekte čija ukupna vrijednosti iznosi gotovo 17 mil. eura, od čega je za Poduzetnički inkubator predviđeno više od 1,7 mil. eura.

Prijavljeno je 9 projekata unutar prioriteta 1. - Suradnja na inovacijama za konkurentniju Srednju Europu, izrađenih u suradnji sa partnerima iz prihvatljivih zemalja. Predviđeno trajanje projekata je od 30 do 48 mjeseci, a vrijednosti pojedinih projekata su u rasponu od 1 do 3 milijuna eura. Prijavljeni su sljedeći projekti: S3forIDEA, SMEsGoForDesign, CULT-POWER, NewGrowth, STARTUPKIT, B2B hub, KOSSBO, SATELLIT i INNO- CLUSTERS OF EUROPE CITIES.

Prijavljeni projekti su vezani uz povećanje konkurentnosti mladih kroz razvoj poduzetničkih znanja i vještina, razvoj srednjeg i malog poduzetništva, potporu start up tvrtkama, razvoj kulturne i kreativne industrije, razvoj socijalnog poduzetništva te razvoj inovativnog međunarodnog klastera koji će poticati suradnju srednjeg i malog poduzetništva u malim gradovima.

Interreg SREDIŠNJA EUROPA je program kohezijske politike Europske unije, kojim upravlja Grad Beč te predstavlja važan instrument za rješavanje zajedničkih izazova i potreba među gradovima i regijama Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke i Slovenije. Za prvi natječaj osiguran je iznos od 80 milijuna eura za javne i privatne organizacije koje žele surađivati preko granica u području inovacija, strategija u vezi s niskom razinom emisije CO2, prirodnih i kulturnih resursa ili prometa. (www.enkubator.hr)

Skip to content