Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. svibnja 2015.

VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Zlatna plaketa Grada Orahovice

Grad Orahovica slavi svoj 787. rođendan i Dan grada te blagdan Našašća svetog Križa. Tim povodom gradsko Vijeće održalo je svečanu sjednicu u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

Sjednici su nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenica župana virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Valpova Leon Žulj, predsjednik Županijske gospodarske komore Virovitičko-podravske županije Ivan Slamić, , načelnici i donačelnici općina s područja županije te predstavnici udruga, gospodarstvenici, hrvatski branitelji predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostalih udruga i ustanova.

U uvodu, nazočne je pozdravio orahovački gradonačelnik Josip Nemec između ostalog rekavši: - "Poznato da se u Orahovici jako puno radi, i u proteklom razdoblju smo jako puno radili, no moram reći da nismo imali puno razumijevanja od aktualne državne vlasti jer uskratili su nam brojne značajne projekte i sredstva. Među ostalim, ukinut nam je status brdsko-planinskog područja čime smo ostali bez gotovo 30% našeg Proračuna i to će se ove godine itekako osjetiti. Srećom, u boljim vremenima smo uspjeli uštedjeti nešto novaca pa vjerujem da ćemo izdržati nekako ovu krizu. Naša ''stara dama'' s punih 787. godina unatoč svim problemima, svakim danom je sve ljepša i izgleda sve mlađe, a sve zahvaljujući vrijednim ljudima koji se svim svojim snagama bore za naš lijepi grad."

Nazočnima su se potom obratili predsjednik ŽOK-a Virovitičko-podravske županije Ivan Slamić, u ime nazočnih gradonačelnika i načelnika Leon Žulj prvi čovjek grada Valpova, a rođendan Orahovici čestitala je i zamjenica župana Sanja Bošnjak.

- Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica imaju izvrsnu suradnju i mi se zapravo ponosimo što je ovaj prelijepi grad Orahovica dio naše županije. Zajednički radimo niz projekata u suradnji s Razvojnom agencijom VIDR-a, u svm granam jer orahovica uistinu ime na svim poljima ogroman potencijal. Županija će i dalje biti velika potpora gradonačelniku Nemecu i ljudima oko njega koji ogromnim naporima rade i žive za ovaj grad– rekla je zamjenica župana Sanja Bošnjak.

Saborski zastupnik Josip Đakić u završnom govoru na svečanoj sjednici istaknuo je da od rođendana do rođendana, Orahovica samo zbraja uspjeh i boljitak:

-Taj boljitak je vidljiv u svim gradskim projektima i odlukama gradonačelnika i gradskog Vijeća. Orahovica je uistinu biser turizma naše Slavonije i naže županije, i ona će i budućnosti doseći još veću razinu upravo na polju turizma. Vjerujem da će se i gospodarstvo Orahovice oporaviti i krenuti pravim putem kakvim ovaj grad zasigurno ide – rekao je između ostalog Đakić.

Na kraju svečane sjednice uručena su gradske plakete i priznanja pa je tako Zlatnu plaketu za iznimnu potporu u provedbi razvojnih projekata dobila Razvojna agencija VIDRA Virovitičko-podravske županije. Srebrna plaketa za izniman doprinos u ovlasti urbanizma, graditeljstva i javnog djelovanja pripala je Uredu ovlaštenog arhitekta Marija Kršćanskog iz Orahovice dok su gradske zahvalnice primili Stjepan Troha iz Donje Pištane za izniman doprinos u uređenju i razvoju mjesnog odbora, Slavko Gali iz Nove Jošave za dugogodišnji nesebičan rad u vatrogastvu, Pavle Kovačević za njegovanje i promicanje kulturne baštine grada Orahovice te Pavao Ramić iz Orahovice za dugogodišnje darivanje krvi te volonterski rad u Crvenom križu i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Orahovica.

U ime nagrađenih obratio se predsjednik dobitnika Zaltne plakete agencije VIDRA, Tomislav Petric. (V. Grgurić)

[g-gallery gid="84069"]

Skip to content