Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. kolovoza 2015.

FOTO: Položen temeljni kamen za izgradnju elektrane na drvnu biomasu u Virovitici

Polaganjem temeljnog kamena u Poduzetničkoj zoni II u Virovitici, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Ivica Kirin i u ime investitora, tvrtke Brana d.o.o., direktor Slavko Rajnović obilježili su početak radova na izgradnji elektrane – kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije na drvnu biomasu snage 500 kWh.

Brana d.o.o., danas poduzeće u privatnom vlasništvu udjeličara, sadašnjih i ranijih zaposlenika, djeluje u kontinuitetu već 62 godine. Trenutno najveći udjel u poslovanju predstavlja graditeljstvo, gradnjom vlastite hladnjače za voće i povrće tvrtka je krenula 2005. godine u sektor poljoprivrede, 2011. ulazi u sektor energetike, a tvrtka koja trenutno zapošljava više od 50 radnika tu nije stala, već je krenula dalje prema novim investicijama.

Ova vrijedna privatna investicija u obnovljive izvore energije koja će, osim ulaganja u razvoj najnovijih tehnologija, pridonijeti i otvaranju novih radnih mjesta.

Prema riječima Slavka Rajnovića, direktora Brane d.o.o., osim otvaranja desetak novih radnih mjesta tvrtka će biti otvorena za suradnju i svim OPG-ima.

Osobito zadovoljstvo popunjavanjem poduzetničkih zona i otvaranjem novih radnih mjesta izrazio je gradonačelnik Ivica Kirin, dok su župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić, uz čestitku investitoru na pokretanju investicije, naglasili da Virovitica može biti primjer ostalim hrvatskim gradovima kako je sinergija rada grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije jedan od najboljih primjera u Hrvatskoj kako se treba raditi na lokalnoj, odnosno regionalnoj razini.

Radovi na investiciji vrijednoj 12 milijuna kuna, koje izvodi virovitička građevinska tvrtka Domogradnja, trebaju biti završeni u proljeće sljedeće godine. (www.icv.hr; foto: I. Šemper)

[g-gallery gid="92407"]

Skip to content